diumenge, 3 d’abril del 2011

Huayna Potosi

Tornem de la selva decidits a fer muntanya. Ara les condicions metereològiques, tot i que no són les més adequades, seran millor que quan vem arribar a Bolivia, ara fa un mes.
Farem un clàssic, el Huayna Potosi de 6088 metres.

Per aclimatar passem tres dies a La Paz (3700m) i un dia fem una escapada a Chacaltaya, una antiga estació d'esqui a 5600 metres que s'hi arriba pràcticament fins a dalt amb cotxe i on fem un passeig d'una horeta per veure com ens trobem. L'Esther té un petit esguins al turmell i també vol veure com li va.

Sentint l'alçada

Antic xiringuito de l'estació (5.600m)

L'aclimatació ha anat bé, i el tormell ha agunatat, estem preparats per sortir l'endemà!! Volem fer el cim en dos dies.

Huayna Potosi (6.088m)

Comencem des del "Refuguio Blanco" situat a 4800m, on s'hi arriba en cotxe, dinem aviat i deixem passar una tempesta, caminem tres lentes hores, anant a poc a poc per l'alçada, cada passa ens costa un esbofeg. Arribem al "Refugio Alto" (5130m) on sopem a les 5 de la tarda i disfrutem les les vistes espectaculars junt amb dos nois de Dinamarca. Anem a dormir aviat perquè ens llevarem a la una de la nit per començar a caminar a les dues.

Refugio Alto (5.130m)

Vistes des del "Refugio Alto"

Ens llevem, els altres ja han sortit, ens encordem. Ha estat nevant gran part de la tarda. Comencem a caminar molt a poc a poc i sense gaires aturades. Després de caminar tota la nit arribem a pocs metres del cim amb les primeres llums del dia, la última pala és fa eterna...

I arribem segons el previst, just per veure la sortida del sol des del cim, peró queda el millor, l'aresta final!

L'aresta fins al cim

Fem cim a les 6.30 del matí, les vistes són genials, tenim molta sort perquè fa un dia genial!!

En Luis, el guia, ell ens ha portat fins a dalt

Estem al cim!!
Huayna Potosi 6088m

La baixada és lenta, els ultims metres molt cansats, però estem molt contents, a les 4 arribem a la La Paz, on ens espera un llit per fer una bona migdiada. Havíem pensat anar a fer unes cerveses, però haurem de veure si el nostre cos aguanta!!!!

PD: Va aguantar per un cubata just de singani, al bar la Luna, un bar peculiar...

1 comentari:

  1. Hola guapissims!!! Esteu descobrint uns racons impressionants de Bolivia!! A disfrutar del vostre viatge!! bé, això diria que per les vostres cares ja ho esteu fent!!:-)
    Molts petons i una forta abraçada des de les Llosses!!

    Jordi i Núria.

    ResponElimina