dimecres, 6 d’abril del 2011

Visitem els Uros, ja som a Perú.

No tenim temps, continuem de Copacabana cap a Cusco, des d’on sortirem per anar a visitar el Machu Pichu!! Però abans farem una parada a Puno per visitar la comunitat dels Uros. La seva història és senzilla, 400 anys abans de Crist, els Uros vivien en unes terres inestables per les guerres i enfrontaments de les diferents ètnies de la zona del llac Titicaca, fins que van decidir construir unes illes artificials per viure-hi, on allà ningú no els va molestar. La veritat és que encara continuen sense tenir ni estat i papers, tot i que ja han conegut els beneficis del turisme.

Llac Titicaca, navegant cap a les illes flotants

La seva comunitat consta d’unes 40-50 illes, on hi viuen unes 5-8 famílies sobre cada una. Són capaços de tenir petits horts i també ramaderia a les illes. Tot ho construeixen amb palla de “Totora”, el terra, les parets, les barques, els llits, els teulats, etc... impressionant.

L'illa que varem visitar

Rebuda de tota la família d'Uros

Embarcació artesana feta de palla de "totora"

L'àvia preparant farina

Cal dir que quan hi ha algun desacord no solucionable en un illa, el cap ordena dividir l’illa per tal que continui el bon entendiment entre ells, i simplement, agafa una serra i de una en fan dues.

Uros pescant el sopar

Des de principi de segle, algunes comunitats d'Uros, han deixat molt de banda la pesca per centrar-se més en el turisme.

Turistes fent el giri, i cholitas fent el número

Com a curiositat, aquí a Perú triomfa la "Inca kola" !!!

La Inca Kola

1 comentari:

  1. Realment és un país espectacular Perú! una pregunta, no heu passat per Argentina?!O no he sapigut veure les entrades. Si no hi heu estat ja podeu fer-hi "una escapada". Us espero a Buenos Aires.
    Petons
    Ares
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina