dissabte, 26 de març del 2011

Entrada a la Selva

Després de passar tot un peripé a la carretera, arribem a Rurrenabaque, petit poble turístic ple d’agències que et proporcionen Tours a la Pampa i a la Selva.

Rurre viu del turisme, i les comunitats dels voltants viuen de portar els aliments i artesanies al poble, carreguen les barques de plàtans, taronges i fruites tropicals que no en sabem el nom. També té hi ha ramaderia, i les comunitats del parc també reben diners de les taxes que els turistes paguen per entrar-hi.

Hi ha poques comunitats tradicionals dins la selva, la majoria ja tenen electricitat i alguns ja s’han pogut comprar una moto per anar i venir.

Dura és la vida en un clima tropical

Embarcacions típiques del riu Beni

Escollim el tour de la selva, i escollim bé. De moment coincidim en què és lo més impressionant que em vist fins ara, i recomanem a qui li agradi la flora i la fauna faci una visita d’uns dies al parc nacional Madidi!!! A més a més, els preus són molt econòmics, hem pagat 40€ cada un per passar dos dies impressionants amb tots els gastos coberts. Però es recomana fer una estada de 5 dies mínim.

El parc nacional Madidi és un parc protegit, i una joia. Té unes 1.900ha, 183 espècies de mamífers, 917 especies d’aus, 180 espècies de rèptils, 172 sp d’amfibis, 200 sp de peixos, 126 sp de ratpenats i 1875 sp vegetals. No ens va donar temps de veura-ho tot, i ens agradaria tornar-hi, bé, creiem que hi tornarem algun dia.

Nosaltres vam entrar a través del riu Beni i el Tuchi, per un lloc que es diu El Bala, en total unes 4 hores riu amunt. L’agencia disposava d’unes magnifiques instal·lacions dins del parc, on vàrem menjar i dormir molt i molt bé.

Cabanyes dins la selva

Vàrem poder veure: llúdrigues, tapibores, chanchos (porcs salvatges), monos (els grocs i els capuxins), aranyes, papallones, formigues de tots colors i tamanys, tortugues, un caiman, petjades de lapir, de guepard, de gat salvatge, de gos de selva, etc...

Llúdriga assecant-se al sol

Granota camuflada entre les fulles seques

Taràntula sortint del seu cau

Tortuga al mig del camí

Papallona amb el número 80

Petjades de guepard de dos dies abans, impressionant!!

(les de puma són més grans i amb els dits més rodons)


Vàrem conèixer un munt de plantes medicinals, pel reuma, per l'anèmia, lianes amb aigua a dins, arbres que feien olor d’all, palmeres amb sexe, plantes amb olor a taronja, plantes amb venes cicatritzants, etc...

Bevent aigua de liana

Liana gegant en arbre gegant

Palmera home

La llàstima va ser als dos dies marxar d'aquell indret, no varem parar d'aprendre coses, va ser un petit incís de com és la vida a la selva.

Tornada amb barca pel riu fins a Rurrenabaque

La muntanya de l'esquerra delimita la sortida del Parc Natural de Madidi.

Ah, i val a dir que el nom del parc li va donar una formiga.

1 comentari:

  1. Espectacular la selva! jo tinc moltes ganes d'anar-hi. Desprès d'haver rodat per Bolívia i Perú en plan més arquitectònic-precolonial, em sembla que el pròxim destí és la Selva!
    Salutacions
    Ares
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina