divendres, 24 de juny del 2011

Slum Kibera, Nairobi, Kenia

Deixem les aventures d'Àsia i aterrem a Nairobi, Kenia. Tenim dos mesos per endavant i Àfrica ofereix moltes coses, étines, parcs naturals, animals, platges i muntanyes.

De Naoirobi ciutat en veiem poc, els dies que passem aquí, els dediquem a col.laborar amb en Chals, el director d'una organitzacio local que te una escola situada al mig de l'Slum més conegut i gran d'Àfrica, l'Slum Kibera,que te prop d'un milo d'habitants.





L'escola funciona gràcies a donacions de tot tipus, material, menjar, diners i voluntariats. La majoria de donacions provenen dels locals, que destinen el seu propi temps a ensenyar als nens i a oferir-los el servei de menjador.



A Nairobi existeixen escoles publiques, però la quantitat d'alumnes que toca per professor és enorme i fa que l'ensenyament sigui més dificultos. També el fet de pagar uns minins fa que no sigui assequible per molta gent pobre que viu a Kibera, per tant, aquesta organització ajuda a tots aquells que no poden ni permetres anar a l'escola pública.



Actualment, l'associació disposa d'un espai réduit on hi tenen una aula que hi apleguen una seixantena de nens i nenes d'entre 3 i 10 anys. Aquí els separen en grups per edads i en el mateix espai es fan les classes simultaniament, tot i que ens comenten que estan a l'espera d'aconseguir un altre espai per seperar el grup en dos.


Nosaltres col.laborem uns dies fent de professors, l'Esther ensenya als de 8 anys i en Xevi als de 6 anys. Nosaltres els ensanyem ciencies socials i matemàtiques, i després de les classes ells ens canten i ballen les seves musiques africanes amb les seus ritmes i alegria.



Després d'aquesta experiència decidim continuar la ruta cap a Tanzania, molt i molt contents de la nostre estada aquí a Kenia, i sabent que ens hem deixat molts llocs per visitar, però si ho haguessim de veure tot necessitaríem és d'una vida. Així que agafem un bus i anem a creuar més fronteres.

1 comentari:

  1. Hola!

    Perdona que us ho escrigui aquí, però no he trobat cap email al vostre blog.

    Cerquem la col•laboració de bloguers, escriptors i viatgers de tota mena que vulguin participar amb una o més experiències de viatge per fer-ne un llibre en català.

    Bases de participació al nostre web:

    http://www.novacasaeditorial.com/ca/aquest-estiu-a-mes-de-passar-tho-be-escriu/

    I si teniu facebook us agraeixo que compartiu el post per si a algú li pot interessar: https://www.facebook.com/NovaCasaEditorial/posts/840816042635827

    Gràcies.

    Si teniu dubtes estem a la vostra disposició a l’email novacasaeditorial@gmail.com

    Una abraçada.

    ResponElimina