dilluns, 20 de juny del 2011

Mongòlia: els 8 llacs i Karakorum

Estem a Arvayheer apunt de començar una ruta creuant les muntanyes de Huysiyn Nayman 2 dies a peu i 2 dies en cavall, per acabar relaxant-nos a les aigües termals de Tsenheri passar per Karakorum abans de tornar a UlaanBaatar.

En total 7 dies més, però aquesta vegada deixant descansar la furgo, i començant pel principi, el primer que cal és comprar provisions al mercat del poble, i recarregar les motxilles de vodka, que als mongols els hi agrada molt!!


Partida al mig del mercat del poble. Les botigues son contenidors de camió

Deixem Arvayheerr però veiem abans una de les tradicions mes famoses de Mongòlia, una carrera de cavalls. Just és l’arribada després de més de 30 km al galop, els janets són tots mainada, molts d’ells sense sella i també arriba algun cavall sol. Impressionant com s’aguanten d’alt del cavall!!


L'últim cavall no te janet!!!

Afició a l'arribada

Els nous companys són, Ed, Scoth i Olivier! Dos Anglesos i un Francés! Bona gent!!

Passem la primera nit a l’entrada de les muntanyes, aquí hi predominent els iacs. Acampem amb una família i negociem un portejador pels següents dos dies de trecking. Ens portara les tendes i menjar a cavall.

Aqui ja un fred que pela!!


I per combatre el fred el millor és apropar la cara al iacs mentre es muny


També ens ensenyen els seus vestits, molt còmodes i calents!!

Entrem a traves de les valls, fent parada per dinar i fins arribar al primer llac, on hi acampem, ens hi banyem i fem una bona foguera (i per buidar pes, fem volar 3 de les 5 ampolles de vodka... ups!!).



El portejador, aquest no camina com nosaltres!!

Primera parada per dinar

Esmolant el ganivet amb el cul de les tasses mentre provem els seu iogurt


Segona parada, fem una foguera i parlem amb dos mongols que trobem pel camí


Carai, si que si està bé per aquí!!

Segon dia, creuem per més valls i llacs fins arribar al ger més formatger de mongolia, on hi dinem.



Sobre la porta del ger hi ha els formatges assecant-se al sol, i les botes també,
de mentres, la petita ajuda al pare a descarregar la moto, 
segurament ve del poble de comprar quelcom.

Ara només ens quedarà creuar un altre llac per poder arribar al ger on farem nit, i com que hi arribem amb bastant temps, ens impliquem en els feines cotidianes.



Primer arreplegem els vedells per poder munyir els iacs, la feina consisteix en deixar-los anar d’un en un perquè mamint i estimulint la llet a les mares, un cop estimulades s’agafen els vedells i es tornen a lligar fins que ja s’ha pogut treure la llet suficient per la família, i si voleu saber quanta força te un vedell demaneu-li al Scoth!! (jugador de rubby, i us prometem que el vedell el va fer suar!!)

La segona feina és recollir el ramat de cabres i fer el mateix per munyir-les, això va ser més fàcil.


Les mares a fora i els cabrits a dins, impacients per menjar


Aquesta noieta ha esset capaç de caçar una marmota
La observa una estona i la torna a deixar en llibertat

I la tercera feina és fer la llenya per passar la nit ben calentons, i a dormir aviat que demà començaran les classes per muntar a cavall!!




A Mongòlia no hi presses, o sigui que fins havent dinat no ens preparem per muntar, ja estàvem una mica impacients, les indicacions són: dreta, esquerra i shup shup per córrer més... endavant!!



Després de 4 hores pujant muntanyes, creuant boscos i travessant immensos estepes en infinits altiplans arriben al ger on acamparem!! Estem baldats i molt emocionats!! El paisatge és impressionant!!



Quart dia i segon dia de monta, algun de nosaltres ja en te ven be prou, la veritat es que les selles son de fusta i si no li trobes la postura pot ser molt i molt dolorós!!

Als vespres sempre compartim bones estones amb la familia i els nens, tots molt alegres i contents de la visita.


I seguim camí després dels dos dies de trekking i de muntar a cavall, parem en un bosc per dinar, i aviat recuperarem les forces a les aigues termals de Tsenheri.

En Genghis amb el seu descapotable de tecnologia Russa

Bosc de pins negres


Aquesta aigua crema!!!

Olivier, Javi, Xevi, Ed, Scooth i Esther, començant a celebrar ja la última nit de ruta.

Abans d'arribar a Ulaanbataar fem visita al temple busita de la ciutat de Karakorum, antiga capital de Mongòlia.
Monjos budistes que surten de fer els seus estudis i pregàries

Després de 16 dies voltant per el sud i centre de Mongòlia tornem a la capital. Han set uns dies genials on ens hem empapat tant com hem pogut de la cultura i tradició mongola. Ens hem quedat amb ganes de més, de conèixer el nord i l'oest, però la pròxima vegada serà. No tenim suficients dies i ens quedem prop de Ulaanbataar al parc nacional de Terehj a conviure durant uns dies amb una família i acabar de perfeccionar la monta de cavall mongol, especialment el galop!! és molt emocionant!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada