dijous, 12 de maig del 2011

Pinsellada pel nord de Xina. Datong – Pingyao (VERSIO SENSE ACCENTS)

Ens escapem de Beijing per començar a conèixer algun altre racó. Arribem a Datong després de 7 hores de tren. Tot una experiència.

Els trens de Xina, qui no hi ha viatjat s’ha perdut una gran realitat d’aquest país. El tren és el principal mitja de transport, tenen una gran xarxa ferroviària que permet arribar quasi a tot arreu. Les estacions són un gran bullici, comprar un bitllet suposa haver planificat bé el dia de sortida i haver fet llargues cues, llavors entendre’s amb el venedor i comprar-lo. 
Els trens van mes que plens i pots comprar bitllets per anar amb llitera, per anar assentat o per anar dret. Si el compres tard o amb poc temps d’antelació et toca anar dret. I els que van drets van bojos per seure després d’unes quantes hores de viatge, sembla que juguin al joc de les cadires mentre mengen, fumen i veuen te. 

Datong  es una referencia turistica perque des d'aqui es pot visitar un temple penjat i unes coves budsites molt famoses per la seva antiguitat.

A Datong, vam poder observar clarament com Xina creix a passos gegants, vam poder contar uns 50 blogs d'uns 20 pisos d'alcada cada un, que s'estaven construint simultaniament pels voltans de la ciutat, a mes, el centre tambe estava patint canvis considerables, en les seguents fotografies es poden veure dues bandes d'un mateix carrer, a la dreta, una reconstruccio en cartro pedra, molt tipica de Xina, i que ens fa pensar en un descorat de Port Aventura, i a la banda esquerra del carrer, un antic hutong, que suposem que en breu l'enderrocaran per continuar construint el nou barri.


Banda dreta: zona comercial.

Banda esquerra: antic hutong.

A Datong ciutat ja no hi tenim gaire mes per visitar, despres de buscar fustradament restes de la muralla, que suposem que en alguna de les seves grans obres urbanistiques haurien enderrocat, marxem a visitar el temple penjant i les coves budistes. En un mateix dia ho podem visitar tot si lloguem un taxi. Aixi ho fem, per 300 yuans aquesta vegada anirem de "senyoritos".

El Temple Penjant no te motla importancia historica, simplement un emperador va honrar aquest indret amb la construccio d'aquest temple. Dins d'aquest hi han representades la religio Budista, la Taotista, i les teories del famos filosof xines Confucio. Aixo es molt significatiu de la manera de pensar dels xinessos, ja que si els preguntes quines son les seves creences et respondran que ho barregen una mica tot i es quedaran tant panxos!!
Temple penjant

Buda

Les Coves budistes son un lloc de culte per als budistes. Hi ha una cinquantena de coves excavades a mà que contenen budes de diferents mides, els més gran de 16 metres d'alçada.
En arribar a les coves, tambe ens trobem una nova i luxosa infraestrutura, potser sobre dimensionada, que ens dona la benvinguda i que serveix d'entrada al recinte.

 Coves budistes, realment impressionants!!!

Tornem a Datong i ens preparem per anar a Pingyao, aquesta vegada en bus!!
A Pingyao hi ha la ciutat emmurallada més ben conservada de tot Xina, amb les cases típiques i els seus carrers adoquinats. Permet fer-se l'idea del passat. Tot i que l'excés de turisme la ha convertit en un aparador.
Tambe es famosa per haver-s'hi filmat moltes de les pelicules xinesses.

Una bona manera de fer el guiri. El tandem!!

Sembla impossible!! no hi ha cap xino enlloc!!!
No hi ha res millor que una mica de pluja per poder passejar tranquils!!

1 comentari:

  1. Nens quina passada lo del temple penjant... Vareu poder pujar a dalt???
    Les coves budistes realment semblen impressionants, gairebé no us veiem, jijijijiji
    A acabar de gaudir de l'aventura
    Petonassos
    Anton i Sònia

    ResponElimina