Aquí a Sucre el carnaval dura 4 dies. La tradició és fer ofrenes a la PACHAMAMA (la terra) pel negoci que un té, per la família, pels diners, la salut i la bona sort en general, es cremen ofrenes i avanç de veure la chicha (licor tradicional) es deixa caure un raig a terra en honor a la mare naturalesa.
Primer dia de carnaval, desfilada de disfresses.
Però el què es viu en més intensitat són les guerres de globus d’aigua durant quatre dies, matí, tarda i nit, i si diem guerra és poc, és un bombardeig constant de globus d’aigua per totes bandes, on hi participa tothom i de totes les edats, i per descomptat, sembla que encara els hi agradi més mullar el personal si aquests són turistes.
Venta de globus, a 1 boliviano la bossa. Pressents a cada pasa pels carrers de Sucre.
Em de reconèixer que el primer dia ens va fer molta gràcia, però us prometo que el tercer dia ens feia molta mandra sortir de l’hostal, perquè encara no havies passat del portal ja havies rebut de 2 a 3 globus, i no exagero.
En un dels moments de guerra
Els “Sucreños” s’organitzen en colles, i cada colla lloga una banda (una xaranga), i fan les seves rues independents pel poble, sense llei ni ordre, tot bevent “Leche de tigre” (licor de llet, vodka, sucre i canyella, molt bó!!) i mullant-se. Podien haver-hi unes 20 xarangues, totes tocant la mateixa cançó i sense parar de ballar pels carrers durant els 4 dies!!
Rua popular per Sucre
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada